Estetica dentară este metoda de restabilire a structurii dintelui cu ajutorul diferitor materiale combinate. Acestea se pot clasifica în metode directe și indirecte, cum ar fi: restaurările dentare cu materiale compozite nanohibride, fațete dentare (veneers, lumineers), coronițe porțelan.
Fațetarea dentară presupune cimentarea unor plăcuțe ceramice sau compozite (fațete) pe suprafața exterioară a fiecărui dinte pentru a corecta aspectul nesătisfăcător și culoarea dintelui.
Implantul dentar este cea mai modernă și cea mai bună soluție atât din punct de vedere tehnic cât și estetic de a restaura integritatea arcadelor dentare și presupune inserarea unui dinte artificial (cel mai adese ceramic) direct în osul maxilarului, printr-o tehnică specială. Implantul dentar este permanent și are costuri mari.
Puntea dentară este o lucrare protetică fixă și reprezintă o soluție mai facilă de a reface golurile dintre dinți. Noi dinții sunt fixați de dinții vecini sănătoși.
Coroană dentară este o lucrare protetică fixă și se aplică ca un înveliș prin cimentare peste dinți deteriorați și care conțin dinții lipsă intregând aspectul arcadei dentare.
Proteză dentară este cea mai simplă tehnică și mai ieftină soluție de completare a dinților lipsă.
Incrustațiile dentare sunt obturații dentare indirecte, create în laborator din materiale metalice, compozite sau ceramice cu scopul de a reface un dinte cu cavități foarte mari sau deficiente structurale.
Remodelarea smaltului. Procedeu stomatologic prin care se indepartează sau se adaugă smalț dintelui remodelându-l. Este o metoda simplă și nedureroasă, ideală pentru dinții suprapuși sau strâmbi.
Bijuteriile dentare de orice tip se poate fixa pe dinte cu un adeziv special ce nu afectează structura dintelui.